אודות

אירועים

אירועים

תוצאות חיפוש

מי אנחנו

בניין אנו - מוזיאון העם היהודי
מוזיאון אנו, מבט ממערב

אנו - מוזיאון העם היהודי הוא מוסד עולמי שמספר על תרבות אחת רבת-פנים, עשירה ועתירת רבדים; הוא מספר על אנשים ונשים, על מבוגרים וילדים, על משפחות וקהילות, על השנה העברית ומועדיה, על תלאות ושמחות, ועל פירות הרוח, החינוך והיצירה, המסורות ואורחות החיים של העם היהודי, אשר נוצרו במגוון ארצות, בכל מיני תקופות, תחת שליטים ומשטרים שונים, ובשבעים לשונות, במשך אלפי שנים. במוזיאון העם היהודי מתואר העם היהודי, עם בקרב עמים אחרים, אשר שומר ומטפח גם קשר מיוחד אל ארץ ישראל ואל מדינת ישראל.

אנו - מוזיאון העם היהודי נוסד כבית התפוצות בשנת 1978 הודות לחזונו של נחום גולדמן, נשיא הקונגרס היהודי העולמי (בשנים 1977-1954). המוזיאון נמצא בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב. אנו - מוזיאון העם היהודי הוא "חברה לתועלת הציבור" (חל"צ).

בשנת 2005 העבירה הכנסת את חוק בית התפוצות, אשר מגדיר אותו כ"מרכז לאומי לקהילות ישראל בארץ ובעולם".

בשנת 2016 נפתח האגף החדש של המוזיאון ובו היכל בתי הכנסת. במרץ 2021, לאחר עשר שנות תכנון, חידוש ועבודת תחקיר חובקת עולם, נפתח המוזיאון החדש, אנו - מוזיאון העם היהודי למעלה מ-7,000 מ"ר שטח תצוגה על פני שלוש קומות וארבעה אגפים והפך למוזיאון היהודי הגדול בעולם.

התחדשות תמידית

הכניסה לבניין אנו - מוזיאון העם היהודי
מוזיאון אנו, הכניסה הראשית

התחדשות תמידית

אנו - מוזיאון העם היהודי שואף להעניק לדור הבא את המפתח להבנת זהותו היהודית, לחזק את תחושת השייכות לעם היהודי, להעמיק את הקשר בין יהודים בישראל לבין יהודים ברחבי העולם, לטפח רגש גאווה במורשת היהודית, בהישגי העם היהודי במרוצת הדורות ובתרומתם לעולם ולאפשר למבקרים מן העולם להכיר את הסיפור המרתק של העם היהודי ולעמוד על ייחודו.

דרכי המסירה של הסיפור רבות ומגוונות: תערוכות על קהילות ואנשים; אירועים בנושא זהות יהודית ובתולדות עם ישראל, אישים, אמנות, תרבות והיסטוריה; פעילויות חינוכיות לתלמידים, לנוער מישראל ומחוץ לארץ, לסטודנטים ולחיילים; השתלמויות למורות, סיורים וסמינרים, מאגרי מידע עשירים בתמונות, סרטים, מוזיקה יהודית, גנאלוגיה (עצי משפחה), קהילות, שמות משפחה, מושגים, ועוד; ותצוגת קבע - הגדולה מסוגה בעולם (מרס 2021).

אנו - מוזיאון העם היהודי החדש משקף את העולם היהודי כיום, ומקדם רב-תרבותיות ורב-גוניות בעם היהודי, מתוך ראייה פלורליסטית ומקיפה. כבר ארבעה עשורים וחצי ממלא המוזיאון תפקיד חשוב בחיזוק הזהות היהודית ובהנצחת המורשת היהודית בעולם כולו. אנו - מוזיאון העם היהודי מציב עצמו כמרכז תרבותי ומוזיאון רלבנטי בעל מסר בהיר וחד, שאין שני לתקפותו ולשמו הטוב. כל מבקר ומבקרת ירגישו – הסיפור אינו שלם בלעדיכם.

השליחות שלנו:

מוזיאון אנו - הכניסה המערבית
מוזיאון אנו, הכניסה המערבית

השליחות שלנו:

  • להציג ולייצג את סיפורו המתמשך בן 4,000 שנים של העם היהודי
  • לטפח תחושת שייכות בקרב מבקרים יהודים ולחזק את הזהות היהודית
  • לחגוג את המגוון והפלורליזם הקיימים בעם היהודי
  • לשמש מרכז לשיח יהודי, למעורבות וללימוד עבור נשים ואנשים, משפחות, קהילות וארגונים מישראל ומהעולם
  • לאפשר למבקרים לא-יהודים להתוודע לסיפורו של העם היהודי

המייסדים:

אבא קובנר (1918 - 1987)
אבא קובנר גיבש את הקונספציה המוזיאונית של תצוגת הקבע הראשונה של בית התפוצות (ננעלה באוקטובר 2017) המבוססת על נושאי-מפתח המאפיינים את הקיום ואורח-החיים היהודי לאורך הדורות. הוא גם כתב את הטקסטים בתצוגה וליווה את המוזיאון בעבודה מסורה עד ליומו האחרון. אמן, משורר וסופר, פרטיזן ולוחם, איש-רוח ואיש ספר ובעל בקיאות מעמיקה בהיסטוריה וביצירה הרוחנית היהודית. נולד בסבסטופול, אוקראינה, גדל בווילנה, ליטא, והיה פעיל ב”השומר הצעיר”. במלחמת העולם השנייה היה ממפקדי הארגון היהודי הלוחם ופיקד על חטיבת הפרטיזנים היהודים. עלה לישראל ב-1945. שירתו הציבה אותו בשורה הראשונה של משוררי דור השואה והתקומה. בשנת 1970 הוענק לו פרס ישראל לספרות, ובשנת 1978 – פרס ביאליק לספרות יפה ולחכמת ישראל.
ד"ר נחום גולדמן (1895 – 1982)
הוגה הקמת בית התפוצות (כיום אנו – מוזיאון העם היהודי) כ”אנדרטה חיה” לזכר היהודים שהושמדו בשואה, שבה חרבו המרכזים היהודים הגדולים באירופה, ובמטרה להנחיל לבני הדור הצעיר שנולדו במדינה חופשית וריבונית ידע והבנה על חייהם ויצירתם של היהודים בתפוצות. היה מחשובי המנהיגים היהודים במאה ה-20, מיוזמי הקמת הקונגרס היהודי העולמי ונשיאו משנת 1953 עד 1957. כיהן כנשיא ההסתדרות הציונית העולמית מ- 1958 עד 1968 והיה פעיל בנושאים המרכזיים שהעסיקו את העם היהודי: יהודי ברית המועצות, חינוך יהודי ותרבות יהודית. גולדמן האמין שעתידם של יהודי העולם תלוי בעיקר במאבק בהתבוללות.
ישעיהו ויינברג (1918 – 2000)
מנהלו הראשון של בית התפוצות (כיום אנו – מוזיאון העם היהודי) משנת 1976 עד 1984. עלה לארץ ישראל ב-1933 מגרמניה. היה פעיל ב”השומר הצעיר”, שירת בבריגדה היהודית. בשנים 1961 – 1976 היה מנהל התיאטרון הקאמרי בתל אביב. ב-1970, במקביל לניהול התיאטרון, החל בעבודתו בצוות התכנון וההקמה של מוזיאון בית התפוצות. לאחר פרישתו מבית התפוצות היה יועץ לתכנון המוזיאון היהודי בהיברו יוניון קולג’ בלוס אנג’לס, יועץ לתכנון המוזיאון למורשת היהודית בניו-יורק והוביל את הקמת מוזיאון השואה בוושינגטון, שאותו ניהל עד שנת 1996. חתן פרס ישראל לשנת תשנ”ט על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה.
ד"ר מאיר וייסגל (1894 – 1977)
הנשיא הראשון של בית התפוצות (כיום אנו – מוזיאון העם היהודי) בתחילת שנות ה-1970. קידם את תהליך התכנון שהוביל לפתיחת המוזיאון. איש ציבור, עסקן ציוני וגייס כספים. יליד פולין, היגר ב-1905 לארצות הברית שם היה פעיל בתנועה הציונית ושימש כמזכיר הארגון הציוני של אמריקה. לימים עוזרו ואיש אמונו של חיים וייצמן. עלה ארצה ב-1949 והקדיש את כל זמנו ומרצו לקידום מכון וייצמן למדע ברחובות, תחילה כיו”ר הוועד הפועל ובשנים 1966 – 1969 כנשיא המכון. היה איש ספר וחובב תיאטרון, ערך עיתונים ופרסם אוטוביוגרפיה.

תכנון ביקור

שעות פתיחה

יום ראשון
17:00-10:00
יום שני
17:00-10:00
יום שלישי
17:00-10:00
יום רביעי
17:00-10:00
יום חמישי
20:00-10:00
יום שישי
14:00-10:00
יום שבת
17:00-10:00

סוגי כרטיסים

כרטיס רגיל
52 ש"ח
אזרח/ית ותיק/ה וסגל אוניברסיטת תל אביב
26 ש"ח
בעל/ת תעודת נכה, סטודנט/ית
42 ש"ח
דיגיתל
42 ש"ח
ילדים וילדות עד גיל 5
הכניסה חינם
חיילים וחיילות במדים, אנשי ביטחון ומפוני הדרום והצפון
הכניסה חינם

סוכנים וקבוצות

טלפון

איפה אנחנו

קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, רחוב קלאוזנר, רמת אביב