אירועים

אירועים

תוצאות חיפוש

המטבח האשכנזי: מסורת בצלחת (אירוע ברוסית)

יום ראשון, 23.2.25 // 19:00

הרצאה קולינרית וסדנה עם טעימות לרגל יום המשפחה במסגרת פסטיבל “סיפורים מהמטבח המשפחתי” של FOODISH – אגף הקולינריה של מוזיאון אנו – בתמיכת קרן נדב. האירוע ברוסית בהנחיית אנתרופולוגית הקולינריה וההיסטוריונית אנה ליטבין-סמיונוב והעיתונאית ומומחית הקולינריה ליקה דלוגץ’.

במפגש נדבר על ההיסטוריה של המטבח האשכנזי, נגלה מתי, איך ולמה הופיע גפילטע פיש על שולחנות הסבתות-רבות שלנו, כיצד תורת גלן השפיעה על פורשמאק, איך נראה הלטקעס לפני שהפך ללביבה מתפוחי אדמה ומה הקשר בין המילה העברית "מלבב" לבין טיגון לביבות. בנוסף, נבדוק למי היו נותנים את החלה ואיך אפשר היה להימנע מזה, וגם מהו ה”צימעס” האמיתי של הידע על המנות האהובות עלינו מילדות.

ולא רק נדבר, אלא כמובן גם נטעם מהאוכל ונשתה יין משובח.

לפני תחילת האירוע נציע סיור מודרך במוזיאון בשפה הרוסית (בשעה 17:00).

הלוגו של קרן נדב

מימין – ליקה דלוגץ', צילום: סרגיי פישבך.משמאל – אנה ליטבין-סמיונוב, צילום: לודמילה ירפולבה

תכנון ביקור

שעות פתיחה

יום ראשון
17:00-10:00
יום שני
17:00-10:00
יום שלישי
17:00-10:00
יום רביעי
17:00-10:00
יום חמישי
20:00-10:00
יום שישי
14:00-10:00
יום שבת
17:00-10:00

סוגי כרטיסים

כרטיס רגיל
54 ש"ח
אזרח/ית ותיק/ה וסגל אוניברסיטת תל אביב
27 ש"ח
בעל/ת תעודת נכה, סטודנט/ית
44 ש"ח
דיגיתל
44 ש"ח
ילדים וילדות עד גיל 5
הכניסה חינם
חיילים וחיילות במדים, אנשי ביטחון ומפוני הדרום והצפון
הכניסה חינם

סוכנים וקבוצות

טלפון

איפה אנחנו

קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, רחוב קלאוזנר, רמת אביב