הרצאה קולינרית וסדנה עם טעימות לרגל יום המשפחה במסגרת פסטיבל “סיפורים מהמטבח המשפחתי” של FOODISH – אגף הקולינריה של מוזיאון אנו – בתמיכת קרן נדב. האירוע ברוסית בהנחיית אנתרופולוגית הקולינריה וההיסטוריונית אנה ליטבין-סמיונוב והעיתונאית ומומחית הקולינריה ליקה דלוגץ’.
במפגש נדבר על ההיסטוריה של המטבח האשכנזי, נגלה מתי, איך ולמה הופיע גפילטע פיש על שולחנות הסבתות-רבות שלנו, כיצד תורת גלן השפיעה על פורשמאק, איך נראה הלטקעס לפני שהפך ללביבה מתפוחי אדמה ומה הקשר בין המילה העברית "מלבב" לבין טיגון לביבות. בנוסף, נבדוק למי היו נותנים את החלה ואיך אפשר היה להימנע מזה, וגם מהו ה”צימעס” האמיתי של הידע על המנות האהובות עלינו מילדות.
ולא רק נדבר, אלא כמובן גם נטעם מהאוכל ונשתה יין משובח.
לפני תחילת האירוע נציע סיור מודרך במוזיאון בשפה הרוסית (בשעה 17:00).