FOODISH – אגף הקולינריה של אנו – מוזיאון העם היהודי, יחזיר לחיים את "חלת הר סיני" – פיסה מרתקת (וטעימה) מההיסטוריה שלנו. חלת הר סיני היא ספק לחם־ספק פסל המנציח את מעמד הר סיני ומתן התורה, שיהדות ספרד נהגה להכין לרגל חג השבועות. זוהי יצירה מפוארת ועמוסה בסמליות בת מאות שנים, שנולדה בתור הזהב בחצי האי האיברי, לבשה ופשטה צורות שונות בתפוצות שונות וכמעט ונעלמה מהעולם אחרי השואה.
במסגרת אירועי השקת קודקס ששון והעלתו לתצוגת הקבע של המוזיאון, בואו להכין איתנו חלת הר סיני — החלה הסודית של שבועות, שנולדה בספרד של תור הזהב וכמעט נעלמה מהעולם. בסדנה בהנחיית עידן חבסוב, אומן החלות ובעל עמוד האינסטגרם המצליח Challah Prince, נצלול אל סיפורה של החלה המסתורית, ונלמד לקלוע יצירת בצק מרהיבה המסמלת את הר סיני, שבעת הרקיעים וסיפורי התורה. הצטרפו לחגיגה של מסורת, יצירתיות וטעמים.
הסדנה מיועדת לכל המשפחה – בוגרים וילדים מגיל 6 (בליווי הורה). לילדים צעירים יותר מומלץ לעבוד ביחד עם ההורה; ילדים בעלי ניסיון בעבודה עם בצק יכולים לעצב חלה נפרדת – בעת בחירת כרטיס לילד.ה, יש לבחור האם מעוניינים בכרטיס הכולל כדור בצק נוסף.
בתום הסדנה, כל משתתף או צמד יקחו הביתה בצק קלוע ומעוצב, לאפייה בבית.
מבוגר (כולל בצק) – 99 ש"ח
ילד (לא כולל בצק, לעבודה משותפת עם ההורה) – 49 ש"ח
ילד (כולל בצק) – 75 ש"ח
