(תצלום בראש העמוד: מתוך "סוף עונת האהבה", עיצוב אדוה ליבוביץ)
רכישה טלפונית: 09-7464036 או 8864*
רכישה במייל: mishkan@raanana.muni.il
סדרה של 4 מפגשים באנגלית, שתתקיים במשכן למוסיקה ואמנויות ברעננה, כתובת: רחוב הפלמ"ח 2, רעננה
בנוסף יתקיים גם מפגש וסיור במוזיאון אנו.
הסרטים עם כתוביות באנגלית, והמפגשים מתקיימים באנגלית.
עורכת הסדרה: רבקה אדרת
המפגשים:
יום רביעי, 27.11 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
סוף עונת האהבה – אחרי 55 שנות נישואים, גאולה (75) הודיעה לבעלה אריק (77) שהיא רוצה להיפרד. קבלן שיפוצים הוזעק לבנות קיר שחילק את בית המשפחה לשניים. כל אחד מבני הזוג עבר להתגורר ביחידה משלו. הבמאי מפנה את המצלמה אל הוריו, חברי קיבוץ, בכדי להבין מה קרה לאהבה שלהם. מדוע החליטו על הפרידה וכיצד נראים החיים משני צידי הקיר. סיפור האהבה הכושל הופך למסע משפחתי וחברתי, מצחיק מרגש וכואב, על סודות ועלבונות, על זוגיות והורות.
מפגש עם יוצר הסרט – שי גל
יום רביעי, 18.12 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
לוס אנג'לס דרום – מחזמר תיעודי על העיר התאומה של לוס אנג'לס – קריית מלאכי.
יוסף חורי יושב כבר שלושים שנה בחנותו המבולגנת והכאוטית בקריית מלאכי ומתקן שעונים. בחנות אין שעון אחד שעובד, קצת כמו העיר קריית מלאכי שנשארה כחזון לא ממומש.
יוסף היה ילד גאון, אבל עיירת הפיתוח בה גדל היא לא מקום לילדים גאונים. היום, כשהוא בן שישים, וירש את השעניה של אביו, החלום להצליח עוד בוער בו. כשהחובות נערמים והבחירות המקומיות בפתח, יוסף מחליט שהגיע הזמן. בניגוד לכל הסיכויים ולאנשים הרואים בו משוגע, הוא מחליט לרוץ לבחירות כמפלגה של איש אחד ולנסות לתקן את העוולות ולהחזיר לקריית מלאכי את הזמן שאבד.
מפגש עם יוצרי הסרט, שרון יעיש וגולן רייז.
יום רביעי, 29.1 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
מורנוב – שכונת מורנוב בוורשה היתה בעבר מרכז יהודי שוקק חיים. במלחמת העולם השנייה היא הפכה ל"גטו ורשה". בתום המלחמה נבנתה מחדש על הריסות בתי היהודים, ואלפי פולנים שוכנו בה. כיום זוהי שכונה מרווחת וירוקה, אך העבר ממשיך לרדוף אותה וצץ במקומות לא צפויים. בין תושביה יש כאלה שמספרים על פגישות עם רוחות רפאים של יהודים – בלילות הן מנערות את האפר והעפר שתחתם נקברו ויוצאות לשוטט ברחובות שעד המלחמה היו שלהן. תושבים אחרים טוענים שרוחות הרפאים הן רק מטאפורה להשלכות שיש לקבורה של חיים, תרבות וזיכרון.
מפגש עם יוצר הסרט, חן שלח
יום רביעי, 26.2 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
המצלמה של דוקטור מוריס – שנות החמישים; זוג בריטי יוצא אחרי החתונה לטיול בעולם. הם מגיעים לעיירה קטנה במדבר, מתאהבים ומחליטים להישאר. שם, באילת הרחוקה, יקימו את משפחתם. כך מתחיל סיפורם של ד"ר מוריס – רופא וצלם – ואשתו, פיי – טיפוס נדיר בפני עצמו. עשרות שנים מצלם ד"ר מוריס את קורות המשפחה המתרחבת, על השמחות, הטרגדיות והדרמות המשפחתיות, את קורותיה של עיר שקמה אל מול עיניהם, והם בשר מבשרה; וגם את קורותיו של התנין קלרנס, שהפך לשם דבר בעיר. לאחר מותו מתגלות מאות שעות הצילומים של הדוקטור, שהופכות בידיהם של איתמר אלקלעי ומיטל צביאלי ליצירה מרהיבה ומרגשת, על משפחה יוצאת דופן, שהיא רגילה כמו כולן.
מפגש עם יוצרי הסרט, מיטל צביאלי ואיתמר אלקלעי
יום שישי, 28.3 בשעה 10:00 (במוזיאון אנו בתל אביב)
סיור במוזיאון + הקרנת הסרט "מלכות דג החדקן" (ארה"ב 2014) – ארבעה דורות של משפחת מהגרים יהודים יוצרים את ממלכת דג החדקן, ראס ובנותיו, הופק במקביל ליום השנה ה-100 לחנות, סרט תיעודי זה כולל ראיון עם שתיים מהבנות המשפחה שעל שמן נקראה החנות, כיום הן בנות 100 ו-92. כמו כן ראיונות עם חובבי החנות. הבולטים ביניהם: שופטת בית המשפט העליון רות באדר גינסבורג, סופר ניו יורקי קלווין טרילין, השף מריו בטאלי וכתב 60 דקות מורלי סאפר. יוצרי הסרט מפגישים שישה מעריצים וותיקים של החנות, בשנות ה-80 וה-90 לחייהם, שיושבים סביב שולחן דגים תוך קריאת התסריט בסגנון סדר פסח. בימוי: ג'ולי כהן. המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר, אנו – מוזיאון העם היהודי, באדיבות פיל מילר