ביקור
אירועים
אירועים
תוצאות חיפוש
סדרות
אנו – מוזיאון העם היהודי מקיים סדרות מפגשים במגוון נושאים, עם מיטב המרצות והמרצים
סדרות קרובות:
- אל עולם החסידות - פתיחה: 15.11.2024
- פנים רבות - קולנוע דוקומנטרי בעקבות הזהות היהודית והישראלית, בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה. פתיחה - 20.11.24
- סדרת קולנוע תיעודי באנגלית - פתיחה: 27.11.2024 - מתקיימת במשכן למוסיקה ואמנויות רעננה
- סדרה בהכנה: על יהודי פרס - תאריך פתיחה: 3.2.2025
קרדיט לתצלום בראש העמוד:
קז׳ימייז׳ דולני, פולין 2020. צלם: מאיר בולקה
אל עולם החסידות
ימי שישי, 15.11.2024 עד 6.6.2025 // 9:00
אל עולם החסידות
ימי שישי, 15.11.2024 עד 6.6.2025 // 9:00
״כשצר וחשוך עד מאוד מתוך זה עצמו מתנוצץ אור שאין צופים לו כלל״ - מפי בעל חידושי הרי״ם הרב יצחק מאיר אלתר (רוטנברג)
סדרת מפגשים, אנו – מוזיאון העם היהודי בשיתוף עם בית שלום עליכם | תשפ"ה, 2025-2024, ימי שישי, אחת לחודש בין השעות: 11:00-09:00
עורכת הסדרה: רבקה אדרת
15.11.24
- מחבורה לתנועה: היבטים היסטוריים וחברתיים של החסידות – פרופ' דוד אסף
- "מי שיש לו חוש בנגינה, יש לו חוש יותר טוב בחסידות": מופע ניגונים חסידיים עם ההרכב "די גאסן טריו": קלרינט - גל קליין | אקורדיון - ינוש הורויץ | קונטרבס - אסף רבי
13.12.24
- קרלין בכותל המזרח של הנגינה החסידית: שירה וניגוני קרלין-סטולין בביצוע מקהלת החסידים ("קאפעליע"). על תולדות הניגונים והנגינה - הרב אברהם אביש שור
- אל מחוזות החסידות - מבט קולנועי, סרטים מאוסף המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר, אנו - מוזיאון העם היהודי - רבקה אדרת
17.1.25
- חסידות בספרות יידיש - דרמה או אידיליה - פרופ' אברהם נוברשטרן
- קבצנים, קדושים ובת המלך האבודה: סיפורי המעשיות של רבי נחמן מברסלב - ד"ר זאב קיציס
14.2.25
- "כי במקום שמחשבת האדם - שם הוא כולו": הבעש"ט כמיסטיקן וכפורץ דרך בעבודת השם - פרופ' עמנואל אטקס
- קוגל למשה מסיני - האוכל כאמצעי לעבודת השם בחסידות - שמיל הולנד
21.3.25
- האם "שקט הריב"? בין חסידים למתנגדים בליטא - פרופ' מוטי זלקין
- מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד: הצחוק החסידי. מרצה בליווי הקלטות ארכיוניות - ד"ר מיכאל לוקין
25.4.25
- "בכיתי כמו שלא בכיתי מימיי": החסידים פוגשים את הצדיק - פרופ' גדי שגיב
- החסידים של אנ-סקי: גלגולי דיבוקים וגלגולי ניגונים. מרצה בליווי הקלטות ארכיוניות ומנגן בחליל צד - ד"ר מיכאל לוקין
9.5.25
- "בכל דרכיך דעהו": החסידות מגיעה אל הקולנוע - ד"ר יובל ריבלין
- בין האדמו"רית מטבריה והרבנית מבעלז: הסיפור שטרם סופר - ד"ר זאב קיציס
6.6.25
- "רבי רבי רבי הריני מקשר את עצמי": הסגולות ורוח הקודש בחצרות האדמו"רים - על ישועות, עליה לרגל והילולות - מאיר בולקה
- באו לקלל ויצאו מברכים: פזמונים אנטי-חסידיים שהפכו לסמלי החסידות. מרצה ומנגן בחליל צד: ד"ר מיכאל לוקין, שירה: וירה לוזינסקי, פסנתר: איגור אוסטרובסקי
פנים רבות
קולנוע דוקומנטרי ישראלי ויהודי
ימי רביעי, בין השעות: 20:00-16:30
פנים רבות
קולנוע דוקומנטרי ישראלי ויהודי
ימי רביעי, בין השעות: 20:00-16:30
סדרת מפגשים, אנו - מוזיאון העם היהודי בשיתוף עם הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, תשפ"ה, 2025-2024
ימי רביעי, בין השעות: 20:00-16:30
עורכת הסדרה: רבקה אדרת | טלפון: 03-7457908 מייל: rivka@anumuseum.org.il
מחיר: 830 ₪
תכנית הסדרה:
20.11.24
- המעורר - רומן מכתבים בין סב לנכדו - סרט מסע של הבמאי רנן שור הלר בעקבות סבו, הרב אברהם הלר, גיבור הקרב על צפת במלחמת השחרור. מסע בין "העגלה המלאה" לבין "העגלה הריקה", בין דתיות לחילוניות, בין אמונה דתית לאמונה קולנועית, צפת מול תל אביב. דו קרב. בקשר המכתבים ביניהם דורש הרב מנכדו שינטוש את דרכו כקולנוען צעיר, יחזור בתשובה ויהיה לו בן ממשיך. כשהנכד לא נענה למשאלותיו, מבקש הסב ערב מותו: "תעשה עליי סרט!". מפגש עם יוצר הסרט – רנן שור הלר.
4.12.24
- הבית בקרית שמונה - יוצרת הסרט, בת העיר לשעבר, חוזרת אל אחד מאירועי הטרור הנשכחים בדברי הימים של מדינת ישראל: הפיגוע שהתרחש באפריל 1974 ברחוב יהודה הלוי בקרית שמונה, בו קופחו חייהם של 18 איש בידי חוליית מחבלים של אש"ף. באמצעות ראיונות, חומרי ארכיון נדירים וקטעי אנימציה, נטווים יחד ההקשרים הפוליטיים והחברתיים והתרבותיים של האירוע. מפגש עם יוצרת הסרט - ליסה פרץ.
- דוקואקטיביזם ומחאה - האם קולנוע תיעודי יכול לחולל שינוי? - ד"ר שמוליק דובדבני.
11.12.24
- דה-האן: קול מחוץ לזמן - במאה שערים הוא נקרא "הקדוש", באמסטרדם הוא אבי הלהט"בים הרדיקליים, ובעיני ראשי הציונות הוא נתפס כאיום קיומי. מאה שנה אחרי שנרצח בירושלים, דמותו החד פעמית של יעקב ישראל דה-האן, משפטן, עיתונאי, משורר וסופר יליד הולנד, עדיין מאתגרת את המוסכמות ויוצרת אדוות בהיסטוריה. מפגש עם יוצר הסרט - צבי לנזמן.
8.1.25
- המשפט האחרון של קפקא - במותו, הותיר פרנץ קפקא מאגר עשיר של כתבי יד שמעולם לא ראו אור, ואיתם הנחיות לחברו הטוב ביותר מקס ברוד לשרוף את כולם. אך ברוד לא עשה זאת. מעשה "הבגידה" האלטרואיסטי יצר את הקללה הרב דורית שתלווה את סיפורנו לכל אורכו, סיפור בן 100 שנים הנע מהרחובות המפותלים של פראג ועד רחוב שפינוזה בתל אביב. נפגש עם יוצר הסרט - אלירן פלד.
22.1.25
- אאוטסיידר. פרויד - סרט תיעודי חדש של מיזם העברים. חייו ויצירתו של זיגמונד פרויד מסופרים בארבע מערכות, דרך מכתבים אישיים של פרויד בשילוב אנימציות, שחזור חדר העבודה שלו, חלומות לא ידועים וסרטים ביתיים נדירים שלא נחשפו עד כה, ודרך פסיכואנליטיקאים מובילים בעולם. הסרט הוא מסע אינטימי ומעורר מחשבה על החלומות, היהדות, המיניות, החרדות והחרטות של הפסיכואנליטיקאי הווינאי. מפגש עם יוצר הסרט - יאיר קדר.
5.2.25
- האחו הקטן - מסע של שלוש נשים החיות בחווה אחת, אותה ירשה וונדי האם מדודה שהיה שר החוץ של היטלר ובכיר באס אס. חיי היומיום בחווה שעל גדת נהר האנז, מעלים שדים מן העבר הנאצי של המקום ומעכירים את מערכות היחסים בין השלוש. הסרט הינו פורטרט אישי נשי של משפחה אריסטוקרטית גרמנית שניצלה את מעמדה כדי להציל יהודים ממחנה הריכוז שהוקם על אדמותיה ואינה מפחדת להתעמת עם העבר בניסיון לברוא לעצמה עתיד משותף. מפגש עם יוצר הסרט - אבנר פיינגלרנט.
19.2.25
- אם העולם הזה הוא ים - ביוגרפיה דוקומנטרית מוסיקלית, המביאה לראשונה למסך את סיפור חייו של המשורר והפזמונאי נתן יונתן, בשנת המאה להולדתו והעשרים למותו. דיוקנו של "האיש ההוא", שחייו הפכו לפס הקול של חיינו ולסיפורה של ארץ ישראל. מפגש עם יוצר הסרט – ארי דוידוביץ.
- שברי גן עדן
סיפורה האישי של יוצרת הסרט אשר התגוררה עם משפחתה בכפר עזה בעשור שקדם לשבעה באוקטובר ותיעדה את החיים בקיבוץ: גן עדן לצד גיהינום, הורות והתבגרות תחת איום מתמיד, חרדות לצד תקווה לשינוי, מחאות בלתי פוסקות על קיבעון המצב הבטחוני, ולבסוף, הטרגדיה אשר פקדה את הקיבוץ. מפגש עם יוצרת הסרט - רונית איפרגן.
5.3.25
- תסתכל, עוד מעט לא תראה כלום - מסרט הסטודנטים "גילה וברוך" לסרט ארוך. ברוך משולם ורעייתו גילה, הקימו בשנות השישים משרד אדריכלים ובנו מאות מבנים. כיום בהיותו בן 95 ברוך לא זוכר מכך דבר, ובכל זאת מרגיש צורך להמשיך וליצור. נכדם מתעד את הקריסה הבלתי נמנעת של סבו וסבתו, של מפעל חייהם, של ביתם ושל הזוגיות היפה שטיפחו במשך 65 שנים. מפגש עם יוצר הסרט - מתן אברמוביץ.
- השלוחה החרדית של ביה"ס לקולנוע מעלה - סרטי ביכורים של בוגרות המסלול, תשפ"ד (2023): מבט ייחודי וחד פעמי אל העולם החרדי־דתי־נשי ומחוצה לו. מפגש עם יוצרות הסרטים.
19.3.25
- עדה – אמי האדריכלית - עדה כרמי־מלמד, מבכירות האדריכליות בישראל ובת למשפחת אצולה אדריכלית, מגיעה לפרק האחרון בקריירה מפוארת וארוכת שנים. סיפור חייה שזור בסיפורה של המדינה. עדה מספקת נקודת מבט מעוררת מחשבה על מושגים כמו מקום, בית ומדינה. בתה, אשת הקולנוע, יעל מלמד, מציגה מבט אישי, ציבורי ופוליטי על אמה ועל עבודתה. מפגש עם עורכת הסרט - שרון יעיש.
2.4.24
- מבט קולנועי – מאוצרות אוסף הסרטים של המרכז לתיעוד חזותי במוזיאון – רבקה אדרת.
- מכתב לחזיר - ניצול שואה מקריא מכתב שכתב לחזיר שהציל את חייו. תלמידה צעירה שומעת את עדותו בכיתה ושוקעת בחלום אפל בו היא מתמודדת עם שאלות של זהות, טראומה קולקטיבית וקיצוניותו של הטבע האנושי. סרט אנימציה על סיפור הישרדות יוצא דופן. מפגש עם יוצרת הסרט - טל קנטור.
7.5.25
- תמיכה מלאה - בחנות חזיות ביפו, בתאי המדידה, חושפות הלקוחות את החוויה הנשית אישית שלהן בפני שתי המוכרות הנבונות והמנוסות. עד מהרה הופכת החוויה האישית לחוויה אנושית ישראלית וגלובלית. מפגש עם יוצרת הסרט - מיכל כהן.
- הקרבות של נילי - נילי בלאק היא ספורטאית ישראלית, מתאגרפת דתייה ואלופת העולם באיגרוף תאילנדי. הסרט מלווה אותה בהכנות לקראת התחרות החשובה בענף ועוקב אחר התמודדותה עם בדידות וויתור על חלומות כמו זוגיות והקמת משפחה. מפגש עם יוצרי הסרט - טל קושנר ויניב בן אהרון.
21.5.25
- טיסה 1812: לגלות את אמא - ב-4 לאוקטובר 2001 עלתה אוקסנה זלצר על טיסה מישראל לרוסיה לביקור משפחתי. טיל ארוך-טווח ששוגר לעבר מטוס הנוסעים גרם לו להתרסק בים השחור. כל נוסעי הטיסה, כולל 51 אזרחים ישראליים, נספו. בנה של אוקסנה, איליה, היה בן 13 כשבישרו לו על האסון. ואולם הוא אינו זוכר דבר מתקופה זו .20 שנה מאוחר יותר, הוא יוצא לחקור מי ירה את הטיל ומדוע, ולגלות מחדש את אמו. מפגש עם יוצרי הסרט - איליה ועירית זלצר.
4.6.25
- חיילים יצאו לדרך - העשור הראשון של צה''ל, על רקע נופי הארץ מהצפון ועד לדרום. סרטו של יעקב גרוס בשיתוף ארכיון הסרטים הישראלי, מבוסס על יומני כרמל: גרסא מחודשת. מפגש עם היאלי גרוס דור שלישי למתעדים.
- חוץ. יום. שבת - החיים שאחרי ה-7 לאוקטובר 2023, מנקודת מבטם של שישה יוצרים ויוצרות, בוגרי/ות לימודי קולנוע וטלוויזיה בחוג לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר ותושבי/ות עוטף עזה, אשר התעוררו בבוקר ה-7 לאוקטובר ליום שישנה את מסלול חייהם/ן ללא היכר. מפגש עם יוצרי הסרטים.
18.6.25
- סרט בתהליכי הפקה - יפורסם בהמשך.
סדרה באנגלית: קולנוע דוקומנטרי יהודי וישראלי - המפגשים מתקיימים במשכן, רעננה
27.11.2024 - 28.3.2025
סדרה באנגלית: קולנוע דוקומנטרי יהודי וישראלי - המפגשים מתקיימים במשכן, רעננה
27.11.2024 - 28.3.2025
רכישה טלפונית: 09-7464036 או 8864*
רכישה במייל: mishkan@raanana.muni.il
סדרה של 4 מפגשים באנגלית, שתתקיים במשכן למוסיקה ואמנויות ברעננה
כתובת: רחוב הפלמ"ח 2, רעננה
בנוסף יתקיים גם מפגש וסיור במוזיאון אנו.
הסרטים עם כתוביות באנגלית, והמפגשים מתקיימים באנגלית.
עורכת הסדרה: רבקה אדרת
המפגשים:
יום רביעי, 27.11 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
סוף עונת האהבה - אחרי 55 שנות נישואים, גאולה (75) הודיעה לבעלה אריק (77) שהיא רוצה להיפרד. קבלן שיפוצים הוזעק לבנות קיר שחילק את בית המשפחה לשניים. כל אחד מבני הזוג עבר להתגורר ביחידה משלו. הבמאי מפנה את המצלמה אל הוריו, חברי קיבוץ, בכדי להבין מה קרה לאהבה שלהם. מדוע החליטו על הפרידה וכיצד נראים החיים משני צידי הקיר. סיפור האהבה הכושל הופך למסע משפחתי וחברתי, מצחיק מרגש וכואב, על סודות ועלבונות, על זוגיות והורות.
מפגש עם יוצר הסרט - שי גל
יום רביעי, 18.12 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
לוס אנג'לס דרום - מחזמר תיעודי על העיר התאומה של לוס אנג'לס – קריית מלאכי.
יוסף חורי יושב כבר שלושים שנה בחנותו המבולגנת והכאוטית בקריית מלאכי ומתקן שעונים. בחנות אין שעון אחד שעובד, קצת כמו העיר קריית מלאכי שנשארה כחזון לא ממומש.
יוסף היה ילד גאון, אבל עיירת הפיתוח בה גדל היא לא מקום לילדים גאונים. היום, כשהוא בן שישים, וירש את השעניה של אביו, החלום להצליח עוד בוער בו. כשהחובות נערמים והבחירות המקומיות בפתח, יוסף מחליט שהגיע הזמן. בניגוד לכל הסיכויים ולאנשים הרואים בו משוגע, הוא מחליט לרוץ לבחירות כמפלגה של איש אחד ולנסות לתקן את העוולות ולהחזיר לקריית מלאכי את הזמן שאבד.
מפגש עם יוצרי הסרט, שרון יעיש וגולן רייז.
יום רביעי, 29.1 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
מורנוב - שכונת מורנוב בוורשה היתה בעבר מרכז יהודי שוקק חיים. במלחמת העולם השנייה היא הפכה ל"גטו ורשה". בתום המלחמה נבנתה מחדש על הריסות בתי היהודים, ואלפי פולנים שוכנו בה. כיום זוהי שכונה מרווחת וירוקה, אך העבר ממשיך לרדוף אותה וצץ במקומות לא צפויים. בין תושביה יש כאלה שמספרים על פגישות עם רוחות רפאים של יהודים – בלילות הן מנערות את האפר והעפר שתחתם נקברו ויוצאות לשוטט ברחובות שעד המלחמה היו שלהן. תושבים אחרים טוענים שרוחות הרפאים הן רק מטאפורה להשלכות שיש לקבורה של חיים, תרבות וזיכרון.
מפגש עם יוצר הסרט, חן שלח
יום רביעי, 26.2 בשעה 18:00 (משכן רעננה)
המצלמה של דוקטור מוריס - שנות החמישים; זוג בריטי יוצא אחרי החתונה לטיול בעולם. הם מגיעים לעיירה קטנה במדבר, מתאהבים ומחליטים להישאר. שם, באילת הרחוקה, יקימו את משפחתם. כך מתחיל סיפורם של ד"ר מוריס – רופא וצלם – ואשתו, פיי – טיפוס נדיר בפני עצמו. עשרות שנים מצלם ד"ר מוריס את קורות המשפחה המתרחבת, על השמחות, הטרגדיות והדרמות המשפחתיות, את קורותיה של עיר שקמה אל מול עיניהם, והם בשר מבשרה; וגם את קורותיו של התנין קלרנס, שהפך לשם דבר בעיר. לאחר מותו מתגלות מאות שעות הצילומים של הדוקטור, שהופכות בידיהם של איתמר אלקלעי ומיטל צביאלי ליצירה מרהיבה ומרגשת, על משפחה יוצאת דופן, שהיא רגילה כמו כולן.
מפגש עם יוצרי הסרט, מיטל צביאלי ואיתמר אלקלעי
יום שישי, 28.3 בשעה 10:00 (במוזיאון אנו בתל אביב)
סיור במוזיאון + הקרנת הסרט "מלכות דג החדקן" (ארה"ב 2014) - ארבעה דורות של משפחת מהגרים יהודים יוצרים את ממלכת דג החדקן, ראס ובנותיו, הופק במקביל ליום השנה ה-100 לחנות, סרט תיעודי זה כולל ראיון עם שתיים מהבנות המשפחה שעל שמן נקראה החנות, כיום הן בנות 100 ו-92. כמו כן ראיונות עם חובבי החנות. הבולטים ביניהם: שופטת בית המשפט העליון רות באדר גינסבורג, סופר ניו יורקי קלווין טרילין, השף מריו בטאלי וכתב 60 דקות מורלי סאפר. יוצרי הסרט מפגישים שישה מעריצים וותיקים של החנות, בשנות ה-80 וה-90 לחייהם, שיושבים סביב שולחן דגים תוך קריאת התסריט בסגנון סדר פסח. בימוי: ג'ולי כהן. המרכז לתיעוד חזותי ע"ש אוסטר, אנו - מוזיאון העם היהודי, באדיבות פיל מילר